JONGCD&V Wilrijk

groepbqnner

JONGCD&V Wilrijk is een jonge, dynamische vereniging voor elke jonge (15-30 jaar) inwoner van ons district die wil proeven van politiek en Christen-Democratie. Hou je van een goed inhoudelijk debat, durf je al eens te gaan graven naar wat er achter die slogan of achter dat ballonnetje zit? Dan ben je bij ons op de juiste plaats.

Als jonge christendemocraten willen we niet aan de zijlijn staan, wel meespelen. We gaan in debat met de districtsschepenen, leggen banden met andere organisaties, durven een plan uit te werken voor Wilrijk en hier ook voor op te komen.

Onlangs genoten we van het vieren van 1250 jaar Wilrijk. Het is aan ons, jongeren, om vorm te geven aan de volgende 1250 jaar. Is dat iets voor jou? Aarzel dan niet om onze voorzitter te contacteren.

Concreet hebben we 6 toekomstdromen voor Wilrijk:

  1. Dat jongeren meer aangesproken door politiek en betrokken worden bij politiek in Wilrijk.
  2. Dat het groen in Wilrijk minimaal behouden, maar liever zelfs uitgebreid wordt en dat deze degelijk wordt ingericht als buitenruimte voor jongeren om te sporten en elkaar te ontmoeten.
  3. Dat op lange termijn een ‘Wilrijks Ringland’ ontstaat waarbij het viaduct op de Boomsesteenweg onder de grond verdwijnt en de ruimten erbovenop gebruikt wordt om Oost- en West- Wilrijk samen te brengen.
  4. Dat op korte termijn datzelfde doel wordt bereikt op een concrete, snelle manier: de ruimte onder het viaduct en de alternatieve route via het ‘tunneleke’ dienen een aangename (verblijfs?)ruimte te zijn voor jongeren zodat de barrière tussen oost – en west wegvalt.
  5. Dat er een toegankelijk, ruim en divers sport en vrijetijdsaanbod voor jongeren in Wilrijk is.
  6. Dat Wilrijk het een dialoogdistrict wordt. We gaan in dialoog met jongeren van diverse (politieke) achtergrond maar zeker ook de studenten op de campi in Wilrijk en proberen zo hen ook mee inspraak te geven.

Leila Smets

Voorzitter JONGCD&V Wilrijk