JONGCD&V Merksem

JONGCD&V Merksem kiest voor mensen

Meer nog dan een politieke partij is CD&V een beweging van mensen die samen de handen uit de mouwen steken en de wereld vorm geven. Van militant tot vicepremier. Elk paar handen, elke mens telt. Mensen spreken onze woorden en bepalen onze daden. Mensen maken onze toekomst.

Een toekomst die geen luchtkastelen belooft, maar die we realiseren door er hard voor te werken. “Gene zever, gewoon hard werken”, zoals vicepremier Kris Peeters zegt. Want christendemocraten zijn doeners, en we stoppen niet voor we ons doel bereiken: een toekomst uitbouwen die ons vertrouwen verdient, die mooi genoeg is om waar te zijn. Positief realistisch!

Daarom kiest CD&V voor economische groei zonder sociale afbraak. Omdat het kan. Omdat economische groei en sociale vooruitgang mekaar versterken. Omdat er voor ons geen welvaart is zonder welzijn, en omgekeerd. Omdat, net als een kind, een mens, een onderneming, een regio, een land maar kan groeien mits een stel stevige wortels, voedende grond, en de nodige dosis vertrouwen.

Daarom kiest CD&V voor die plek waar mensen thuis zijn, het gezin. Dé potgrond waarin mensen kunnen groeien en bloeien, waar ze in alle vertrouwen zichzelf kunnen zijn en ontwikkelen. Op heel veel verschillende domeinen, van kinderbijslag over woonbonus tot uitgebouwde zorg, zal CD&V het gezin in al zijn hedendaagse vormen ondersteunen.

Daarom kiest CD&V voor datgene wat mensen doet groeien, werk. Een goed betaalde job die voldoening schenkt is een weg naar zelfontplooing en geluk, én de beste remedie tegen armoede. Wie jobs creëert, verdient ons respect en onze steun. Ondernemen is voor ons een grote deugd.

Daarom kiest CD&V voor de plaats waar mensen elkaar vinden, de vereniging. Want een mens is geen eiland. In contact en confrontatie met anderen herleven we en kunnen we onszelf zijn. De tomeloze en belangeloze inzet van de vele vrijwilligers in het verenigingsleven typeert bovendien helemaal de christendemocraat: mensen voor mensen. Niet ik, niet zij, maar wij.

Eerlijk is eerlijk, we kunnen niet toveren. Maar samen met u kunnen we wonderen verrichten. Daarom willen we onze plannen en ideeën voortdurend blijven aftoetsen en voorleggen. Volg ons online en on tour, zodat we elkaar kunnen blijven begeesteren.


Wietse Janssens

Voorzitter JONGCD&V Merksem