Minister Dalle op bezoek bij Betonne Jeugd

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, bezocht samen enkele van onze Antwerpse JONGCD&V’ers Betonne Jeugd. Een thuisbasis voor maatschappelijk kwetsbare jongeren in Antwerpen. “Ik ben onder de indruk van dit project, dat vooral kinderen en jongeren centraal stelt”, zegt Dalle.

Betonne Jeugd, in hartje Antwerpen, biedt een tweede thuis aan jongeren die het nodig hebben. De jeugdwerking richt zich vooral op kansarme jongeren, maar ook op jongeren die geen aansluiting vinden in de maatschappij.

“Niets moet hier, alles mag”, zegt Benjamin Dalle. “Dat is zo mooi aan deze jeugdwerking. Je voelt gewoon de aangename, warme sfeer. De jongeren komen hier echt thuis.”

Kinderen in armoede: Betonne Jeugd

In Vlaanderen groeit ongeveer 1 op de 8 kinderen op in armoede. Maar in grote steden, zoals bijvoorbeeld in Antwerpen, blijkt dat nog een grotere uitdaging te zijn. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer vindt het belangrijk dat dit soort van jeugdwerkingen bestaan. “Het is en blijft belangrijk dat we vanuit Vlaanderen initiatieven als deze subsidiëren en ondersteunen“, aldus Van de Wauwer. “Zo kunnen zij hun werking verder uitbouwen.” Antwerps JONGCD&V-voorzitter Pieter De Cock vindt het belangrijk dat de minister sterk inzet op jeugdorganisaties die zich bezighouden met de zwakste jongeren “Als partij vinden we het belangrijk om iets te betekenen voor alle Antwerpenaren. Dit proberen we dagelijks te doen met ons werk in de gemeente- en districtsraad. Maar onze nationale mandatarissen kunnen ook veel voor onze stad betekenen

Bekijk het verslag hier ?

Geef een reactie