Verslag: JONG CD&V goes Vlatam!

Op 20 juli 2019 bezocht een delegatie jonge tsjeven uit Wilrijk,  Kapellen, Zwijndrecht en Antwerpen-centrum het Vlaams Tram-en Autobusmuseum in Berchem. Dit museum, geopend in 2001, moest in 2017 een volledige renovatie ondergaan. Het heropende begin juni van dit jaar opnieuw de deuren voor het publiek. Het VLATAM is een organisatie die gefinancierd en operationeel gehouden wordt door de Lijn en enkele vrijwilligers. Het bezoek is een logisch vervolg van de grote aandacht die CD&V heeft geschonken aan het thema mobiliteit in de campagnes van 2018 en 2019.

 

Een groep van een tiental jongeren verzamelden rond de deskundige VLATAM-gids Raymond en mobiliteitsactivist van de groep ‘Openbaar Vervoer Nu’ Ruben Van Miegroet. Zij wisten ons heel wat te vertellen over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Antwerpen en Vlaanderen. PCC’s, stoomtrams, elektrische trams, oude bussen… Over elk voertuig wisten onze gidsen wel iets relevants te vertellen. Ze gaven telkens een zeer precieze en deskundige uitleg.

 

Gids Raymond bleek bovendien 29 jaar als chauffeur bij de Lijn gewerkt te hebben. Hij heeft naar eigen zeggen zijn job altijd graag gedaan, zelfs al verdiende hij minder dan bij zijn vorige job. Op het einde van het bezoek gaf hij nog een goede raad mee voor aspirant-politici: investeer in de Lijn en laat de bekwame mensen doorgroeien en de beslissingen nemen!

Enkele sfeerbeelden illustreren de mooie dag.

Geef een reactie