Fietsbrug Merksem: goede bedoeling, onveilige uitwerking

De fietsbrug aan de Ijzerlaan over het Albertkanaal gaat haar laatste fase in. Tegen eind november zou de definitieve aanloophelling (eindelijk) klaar moeten zijn. Merksem zit al een poosje opgescheept met deze tijdelijke oplossing die toch wel op een aantal vlakken tekortschiet. JongCD&V Merksem voerde al twee maal actie om dit aan te kaarten, mét een alternatieve oplossing. Enkel klagen is natuurlijk makkelijk.

Eerst en vooral laat de veiligheid voor de fietser absoluut te wensenover, zeker aan de kant van Merksem. Steile helling, betonblokken en een gevaarlijk oversteekpunt: het is te gek voor woorden. De verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker (voetganger en fietser!) moet bij mogelijke conflictsituaties altijd vanboven aan de prioriteitenlijst prijken, er bereikte ons helaas al genoeg dramatisch nieuws de laatste tijd. Ook de gebrekkige signalisatie is een doorn in het oog van veel werkmensen, toeristen en schoolgaande jeugd. “Trek je plan maar!”, lijkt men ons te zeggen. De situatie veranderde bovendien om de haverklap.

Het groen-rood-gele districtsbestuur in Merksem kwam (“samen”) niet verder dan het herformuleren van onze noodkreet. Hopelijk is deze fietsbrug het laatste voorbeeld van hoe het niet moet. Terwijl we met z’n allen (gezellig?) stilstaan in de file, gaan we de fiets toch niet ontmoedigen door dit soort situaties? De jonge tsjeven zullen op tafel blijven kloppen voor een fietsvriendelijker beleid. Komt u ergens anders een te gekke situatie tegen? Laat het ons gerust weten.

Gazet van Antwerpenhttp://bit.ly/2uu21fl
Het Laatste Nieuws uit Antwerpenhttp://bit.ly/2ykGSpE

Geef een reactie