JONG CD&V Merksem bouwt hokje buslijn 650 om tot kerststal

Op 28 december konden voorbijgangers in één van de wachthokjes van buslijn 650 in de Nieuwdreef in Merksem een levensgrote kerststal vinden. Met deze ludieke actie wil JONGCD&V Merksem opnieuw aandacht vragen voor het verdwijnen van buslijn 650 (Kapellen-Merksem-Luchtbal). De Lijn besliste eerder dit jaar en zonder enige inspraak, om de bus niet meer langs de Nieuwdreef te laten rijden. Hierdoor verdwijnen er drie haltes en verliezen heel wat inwoners een vlotte en noodzakelijke aansluiting met het centrum van Merksem. JONGCD&V Merksem wil dat er een alternatief komt, in het bijzonder voor de vele ouderen die in de appartementsgebouwen van de Nieuwdreef wonen.

Jasper Delanoy: “Terwijl het districtsbestuur en de Lijn het dossier hebben begraven willen wij dit opnieuw ludiek onder de aandacht brengen. Ook de Drie Wijzen wilden op tijd aankomen bij de Kerststal. Maar met deze beslissing blijven mensen in deze tijd van het jaar letterlijk in de kou staan.”

Voor de jonge tsjeven staat dit dossier symbool voor een groter probleem. Terwijl de mobiliteitschaos in de regio niet groter kan zijn, verdient Merksem een beter openbaar vervoer. Het district heeft met tram 2 en 3 één van de belangrijkste vervoersassen in Antwerpen.

En toch blinkt deze niet uit in kwaliteit. Bij storingen ontbreekt noodzakelijke communicatie vanuit de Lijn. Evenementen in het Sportpaleis zetten nog steeds grote druk op het tramaanbod, met wachttijden die oplopen tot 30 minuten. Informatieborden die aangeven wanneer een tram of bus aankomt werken nog steeds niet naar behoren.

JONGCD&V Merksem: “Doe een rondvraag bij inwoners van Merksem en je krijgt al zeer snel zicht op de omvang van het probleem. Haltes worden geschrapt zonder inspraak en alternatieven blijven uit. Door het gebrek aan buschauffeurs werden afgelopen jaar zelfs busverbindingen versoberd. Het districts- en stadsbestuur zetten onvoldoende druk op de Lijn. We willen blijvend aandacht vragen voor voldoende aanbod en een kwaliteitsvol openbaar vervoer, ook aan de rand van Antwerpen. Ons district verdient beter.”

 

Geef een reactie