JONGCD&V Merksem wil schoolstraat invoeren

De Vlaamse campagne “Paraat voor de Schoolstraat” kreeg van JONGCD&V Merksem extra aandacht door een bezoek aan de basisschool de Luchtballon in de Borrewaterstraat. De Luchtballon verhuist volgend schooljaar naar de Sint-Barholomeusstraat om de hoek.

Volgens de jongeren  wordt de Sint-Bartholomeusstraat, die een zone 30 is, geteisterd door hardrijders en sluipverkeer in de ochtend- en avondspits. Verder zal de komst van de nieuwe Lidl en het politiekantoor volgens de jongeren ook extra trafiek genereren.

Eén van de voorstellen om voor meer verkeersveiligheid te zorgen, is het invoeren van de schoolstraat. “Door de hele straat aan het begin en het einde van de schooldag even af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, zorgen we voor een veilige schoolomgeving voor kinderen en jongeren.”, zegt Jasper Delanoy, één van de initiatiefnemers. “Het afsluiten  van de straat gebeurt tijdens het piekmoment en duurt tussen een kwartier en een halfuur. Een gemachtigd opzichter bewaakt ook de afsluiting. Zo kunnen bewoners en hulpdiensten natuurlijk wel passeren.

Een schoolstraat, wasda?

Daarom wilt Jong CD&V Merksem een proefproject invoeren voor de basisschool de Luchtballon.

Sam Voeten, Merksemse CD&V-kandidaat voor de stad, wil verder schoolstraten in alle districten van Antwerpen beter bekend maken en hoog op de agenda plaatsen. “Uiteraard moet de veiligheid van onze schoolgaande jeugd een topprioriteit zijn. Ouders zullen zo ook minder bezorgd zijn en laten misschien sneller de wagen staan ten voordele van de fiets. Verder zullen kinderen en jongeren ook minder vuile lucht inademen omdat de luchtkwaliteit rondom de school aanzienlijk zal verbeteren.

Zie ook Gazet van Antwerpen.

Geef een reactie