Jong CD&V Berendrecht-Zandvliet-Lillo maakt standpunten bekend

JONGCD&V Berendrecht- Zandvliet-Lillo maakt drie pijlers bekend waarmee ze in oktober naar de kiezer trekken. De jongeren binden de strijd aan met sluikstort en ijveren voor toegankelijke sportactiviteiten en een verkeersveiliger district.
“Wij gaan voluit voor propere wegen en natuur”,  aldus de lokale jongerenvoorzitter Nick Van Roosbroeck.  “Sluikstort is niet enkel een issue in de stad, ook in ons groen polderdistrict krijgen we er nog te vaak mee te maken. Een probleem dat we resoluut willen aanpakken.”
Daarnaast willen ze sport en diversiteit beter uitgewerkt zien.  “Er zijn nog te veel jongeren die niet aan sport kunnen doen in Berendrecht-Zandvliet-Lillo, onder andere door armoede en sociale exclusie”, klinkt het bij JONGCD&V. “We willen dit oplossen door vanuit het district sportkaarten aan democratische prijzen te voorzien voor jongeren die het thuis financieel moeilijk hebben. Met die kaart kunnen ze in verschillende lokale sportclubs terecht om hun sport naar keuze te beoefenen.  Zo geven we hen meer goesting om te sporten en kunnen ze zichzelf verder ontplooien.”
Hun laatste pijler is verkeersveiligheid. “De verkeerssituatie aan de nieuwe campus van basisschool ‘De Beren’ op de Antwerpsebaan is ongezien gevaarlijk”, meent Van Roosbroeck. “Het zebrapad dat de jonge leerlingen moeten kruisen, ligt vlakbij een druk kruispunt. Er zijn wel al enkele klaar-overs die zich inzetten om alles mee in goede banen te leiden, maar er is nog werk aan de winkel”, legt de jongerenvoorzitter uit. “Er moeten meer vrijwilligers ingeschakeld worden om meer verschillende zebrapaden te bemannen. Daarom willen we dat het district samen met de lokale politie de opleiding voor klaar-overs centraliseert en organiseert, zodat ouders met een gerust hart hun kinderen naar school kunnen zien vertrekken.”

Geef een reactie