JONGCD&V Berendrecht-Zandvliet-Lillo vraagt grotere hondenlosloopzones

JONGCD&V Berendrecht- Zandvliet-Lillo wilt grotere hondenlosloopzones in het district. Hiermee sluiten de jongeren zich aan bij de petitie van een groep polderbewoners die deze vraag op de agenda zetten van het district. “Meer ruimte voor onze viervoeters is nodig in ons district”, stelt lokaal jongerenvoorzitter Nick Van Roosbroeck.

Maak werk van de hondenloopzones

JONG CD&V Berendrecht–Zandvliet–Lillo is van mening dat de huidige hondenloopzones veel te klein zijn en ook toe zijn aan een opfrisbeurt. Lore Van Roosbroeck, geëngageerde jongere uit het polderdistrict legt uit: “We zien de zones liefst niet alleen een opfrisbeurt krijgen. We willen graag nog verder gaan! Waarom geen hondenwei met een speeltuigenparcours, of een  hondenzwemvijver? Het is van groot belang dat onze honden hun speelvrijheid hebben, kunnen lopen en kunnen ravotten.”

Naast grotere hondenlosloopzones worden ook properdere zones gevraagd. Volgens de CD&V jongeren zijn er meer vuilbakken aan alle hondenweiden nodig. Evenals extra verlichting. Zo kunnen de hondeneigenaars de losloopzones ook comfortabel en veilig gebruiken in de winter wanneer het vroeg donker is.

Belofte maakt schuld

Het vergroten en properder maken van de hondenlosloopzones is een belangrijk initiatief, meent Nick Van Roosbroeck, voorzitter van JONGCD&V Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Hij onderstreept dat het werk maken van betere hondenlosloopzones een belangrijk punt is geweest in het verkiezingsprogramma van de CD&V jongeren en de deelname van de partij in het districtsbestuur.

“We kijken naar districtsschepen Sandra Suykerbuyk, bevoegd voor dierenwelzijn, om dit punt op te nemen bij de stad en het districtsbestuur. De schepen heeft zelf al bevestigd dat ze haar schouders graag mee onder het initiatief en de petitie van de Polderbewoners zet.”

Geef een reactie