JONGCD&V Antwerpen pakt uit met jonge lijsttrekkers in district Antwerpen

Wat voor impact hebben jongeren op het beleid in een stad? JONGCD&V Antwerpen toont aan dat de Christen Democraten een plaats bieden aan jongeren die vooruit willen met de stad. Zo zal de lijst in district Antwerp getrokken worden door jong talent van eigen bodem, Jan Braeckmans.  Opvallend, nadat Orry Van de Wauwer (CD&V) dit jaar als Vlaams parlementslid aan de slag ging, kiest CD&V er in Antwerpen voor om deze vernieuwingsgolf verder te zetten.

Wie is Jan?

Jan is een geboren en getogen Antwerpenaar en werkt als advocaat aan de Antwerpse Balie. Hij groeide op in de universiteitsbuurt maar woont ondertussen al twee jaar met zijn verloofde Florence in de wijk tussen den Bell en de Brederodestraat. Na een lang engagement binnen binnen CDS  waar hij Praeses en voorzitter van een ideologisch congres was en later binnen JongCD&V  (lokaal voorzitter en lid nationale Raad van Bestuur) werd Jan in 2013  ook voorzitter van de CD&V-afdeling in district Antwerpen. Eind 2016 volgde hij Johan Robyns op in de Antwerpse districtsraad.

Jan houdt zich bezig met burgerparticipatie, ecologie/leefbaarheid en de goede invulling van schaarse (publieke) ruimte en mobiliteit in de stad. “Als ik mag kiezen, verkies ik een zondag in één van onze gezellige parken of op onze pleintjes boven huis een tuintje in de rand.”,

 

Waar stopt het voor (jong)cd&v?

“We merken dat Antwerpen vol jong talent rondloopt die zich volop inzetten voor hun leefomgeving”, vertelt Thijs Van den Brande, voorzitter JONGCD&V Antwerpen. Of het nu via hun lokale vereniging is of via tal van initiatieven in de stad, tal van jonge Antwerpenaren willen vooruit, willen samenwerken en deze stad verbeteren. De komende weken en maanden gaan we verder in gesprek met een groot aantal van hen. We willen hen kansen bieden en uitzoeken waar hun verhalen raken met ons christendemocratisch verhaal. Daarnaast begeleiden we ook jonge kandidaten in hun eerste stappen in de politiek.  Jan en Orry nemen hier, met hun eigen ervaringen, ook grote taken in op. Kortom, er is nog een groot onontgonnen politiek talent en dat we willen tonen en versterken!

Heb je zelf ook goesting om mee vorm te geven aan Antwerpen en je talenten in te zetten, check dan de pagina Iet voor mij? en contacteer ons! 

Geef een reactie