JONGCD&V en daklozen vieren samen Pasen.

Pasen is hét feest van de hoop, nieuw licht komt in de wereld. Een verhaal dat soms heel veraf kan lijken als je op straat leeft en niet goed weet waar je die avond zal slapen. Daarom deelt JONGCD&V Antwerpen op paasmaandag aan de daklozen in Antwerpen paaseitjes uit en maken ze tijd om te luisteren naar de verhalen van deze mensen.  

“De paastijd die nu van start is gegaan is voor ons een ideaal moment om de boodschap van hoop wat meer uit te dragen en zelf ook te proberen om die hoop wat invulling te geven.” Vertelt Tanguy Sarens (JONGCD&V Antwerpen) “Het is vandaag net zo’n tijd als 2000 jaar geleden, heel veel twijfel en onzekerheid, terwijl er zoveel mogelijk is.”

Herman Quintelier (JONGCD&V Hoboken) gaat verder: “We willen zelf ook een beetje hoop brengen bij de daklozen door oprecht te gaan luisteren naar hun verhaal, vaak hebben ze heel wat meegemaakt en kan een luisterend oor al een beetje licht brengen.” Daarom delen we op paasmaandag kleine zakjes met paaseitjes uit als gespreksstarter maar willen we vooral tijd maken voor hen die weinig reden hebben om Pasen te vieren.

Thijs Van den Brande (JONGCD&V Wilrijk) vertelt hoe ze het gaan aanpakken: “Christen zijn is ook tijd maken voor een ander. Daarom willen we graag onze tweede Paasdag doorbrengen met hen die wat tijd kunnen gebruiken. We spreken om 15u af aan de ingang van het centraal station aan de Keyserlei.”

Meer informatie over de activiteit vind je op Facebook: Jongcd&v en daklozen vieren samen Pasen.

Geef een reactie