JONGCD&V Antwerpen steekt rusthuisbewoners een hart onder de riem

De leden van JONGCD&V Antwerpen schreven de voorbije week kaartjes naar rusthuisbewoners in de districten Wilrijk, Berchem, Hoboken, Antwerpen en Merksem. Dit deden ze ter bestrijding van het sociaal isolement waar oudere mensen momenteel mee kampen. “Woonzorgcentra sloten de deuren voor bezoek als preventieve maatregel. Met JONGCD&V snappen we de beslissing, maar willen we ook tegemoet komen aan de (mogelijke) eenzaamheid die nu opduikt bij de bejaarden. Vandaar schreven we een kaartje naar alle bewoners van zes woonzorgcentra om hen een hart onder de riem te steken”, zegt Leila Smets van JONGCD&V Antwerpen.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus treffen vooral de oudere generatie. Woonzorgcentra sloten verplicht de deuren als preventieve maatregel van Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).  “Onze ouderen zijn dan misschien even afgesloten van de buitenwereld, maar toch willen wij zo op een contactloze manier bij hen binnenkomen”, stelt Herman Quintelier, actief bij JONGCD&V Hoboken. Daarom schreven ze postkaartjes met een hoopvolle en positieve boodschap voor elk van de bewoners. Een klein, maar vooral menselijk gebaar volgens Tanguy Sarens uit district Antwerpen “Zo hopen we toch een beetje sociaal contact tot de bewoners te brengen. We roepen ook iedereen in onze gemeente op, om hetzelfde te doen, maar dit zeker ook op een veilige manier te doen.”

Uiteraard werd er goed opgelet dat via de kaartjes geen besmetting mogelijk was! Bij het printen en schrijven werden de handen grondig gewassen, zaten er enkele dagen tussen het schrijven en afgeven (volgens onderzoek van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases van de staat Montana kan het virus maximaal 24 uur overleven op papier en karton) en werden de kaartjes afgegeven in samenspraak met het woonzorgcentrum, laten de JONGCD&V’ers nog weten.

Geef een reactie