Sportinfrastructuur: Betonnen ballonnetjes of dialoog? Vul de enquête in!

Het verwondert niet dat het wilde idee van een nieuw stadion weer komt bovendrijven aan de oevers van de Schelde wanneer zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk het goed doen. Als alles dit weekend goed loopt, hebben we een club in Play-off 1 en volgend jaar opnieuw met twee eersteklassers in deze mooie stad. Maar zijn deze betonnen ballonnetjes wel de beste investeringen in sport voor deze stad of worden ze opgedrongen aan de gebruikers en supporters? JONGCD&V pleit voor meer dialoog met de gebruikers en de Antwerpenaar en lanceert daarom een professionele bevraging om te peilen naar hun noden.

Een nieuw stadion bouwen gaat gepaard met enorme investeringen. Geld dat ook geïnvesteerd kan worden in atletiekvelden, kunstgrasvelden, openbare fitnestoestellen, jeugdwerking, … Wanneer we Antwerpen doen bewegen moeten we inspelen op de noden van elke Antwerpenaar en daarom lanceert JONGCD&V Antwerpen een enquête die polst hoe de Antwerpenaar tegenover dit stadion staat en waar hij of zij andere investeringen in het sportbeleid ziet.

Deelnemen aan deze enquête kan via https://nl.surveymonkey.com/r/ZN782WX

CD&V kent binnen haar rangen supporters van beide clubs. Maar het zijn ook jonge christendemocraten die dialoog belangrijk vinden. Supportersparticipatie is per definitie iets dat van onderuit borrelt, daarom polsen wij graag naar wat de Antwerpenaar denkt van deze voorstellen.
Net als in andere dossiers geloven wij dat alleen dialoog en gesprekken met de Antwerpenaars ons naar doordacht beleid kunnen voeren.

JONGCD&V betreurt dan de betonnen ballonnetjes die momenteel opgelaten worden met het oog op de verkiezingen. Politieke visie ontwikkel je door samen met de inwoners van de stad te zoeken naar oplossingen en daar als politieker keuzes in te maken. Niet door van bovenuit bakstenen en werven op mensen los te laten en imagospelletjes.

Geef een reactie